Rendszerbe foglalt biztonság

03 Biztonsa¦ügi audit

Rendszerbe foglalt biztonság: a kontrolling személetű vagyonvédelem

Mi köze a kontrollingnak a vagyonvédelemhez? Hogy kerül ide egy pénzügyi fogalom? Minden cégnek szüksége van vagyonvédelemre, de ez sehol nem tartozik az értékteremtő alaptevékenységek közé. Éppen ezért rendkívül fontos az ilyen rendszerek és folyamatok hatékonysága. Ma már nem elég pár biztonságiőr, hogy kipipálhassuk ezt a feladatkört és biztonságba tudjuk a vég értékeit. A Justice Security olyan rendszerszemléletű vagyonvédelmi megoldást dolgozott ki, amely a kontrolling funkciónak köszönhetően rendkívül hatékony, vagyis sokkal kisebb ráfordítás mellett képes garantálni a biztonságot. Szakértői becslések szerint az ismeretlen eredetű leltárhiány jelentős részét belső elkövetők okozzák, ami iparágtól (kereskedelem, gyártás, logisztika) akár 65-70% is lehet. Fontos, hogy a különböző eszközöket (élőerős őrzés, kamerák, jelzők, áruvédelem stb.) egységes rendszerben kezeljük, mert szerepük csak így optimalizálható. Emeljünk ki néhány példát a rendszer elemei közül:

  • Controlling szemléletű belső ellenőrzés

A controlling szemléletű vagyonvédelem lényege, hogy a hagyományos vagyonőri munka eredményorientált célt kap. Mit szeretnénk? Alacsonyabb leltárhiányt. Ennek érdekében a vagyonőrök speciális, folyamatszemléletű képzést kapnak, így a szokásos feladatokon kívül képesek ellenőrizni és feltárni a belső folyamatok hiányosságait. Az együttműködés minden esetben folyamatátvilágítással kezdődik.

  • Biztonsági oktatás

A dolgozók biztonságtudatos szemléletének kialakításában van jelentős szerepe. Az oktatás során alapvető törvényi, jogszabályi és vagyonvédelmi ismereteket adunk át a megbízó dolgozóinak (vezetők, középvezetők, beosztottak), melyek ismeretében maguk is más szemmel tekinthetnek a védendő értékekre, kialakítva bennük a „jó gazda gondosságával” szemléletet.

Oktatás

  • Élőerő

Felejtse el, amit a vagyonőrökről gondol. A Justice Security eszköztárában az élőerős őrzés hatékony rendszert alkot. Ennek részei:

  1. Hierarchia (vagyonőr, területi vezető, auditor, igazgató)
  2. HR: kiválasztás, motiváció és ellenőrzési rendszerek
  3. 24 órás ügyfélszolgálat és kivonuló járőrszolgálat

A rendszer használatával az előzetes biztonsági audit és a folyamatos elemző-értékelő munka során, ügyfeleink havi élőerős őrzési óraszáma jelentős mértékben csökkenthető (akár 30 %-kal)

Járőrszolgálat

  • Biztonságtechnikai megoldások

Videó megfigyelő rendszerek, áruvédelem, beléptetés

  • POSeidon rendszer

A Justice Security saját fejlesztésű, iparág-specifikus felügyeleti rendszere. A kereskedelemben a kasszákat, az iparban, logisztikában az árumozgatási folyamatokat képes felügyelni, feltárni a szándékos vagy véletlen hibákat. Európa 6 országában több száz POSeidon rendszer segt ügyfeleinknek a leltárhiány hatékony csökkentésében.

04 JustInTime

Comments are closed