Biztonsági Audit

Biztonsági Audit

biztonságtechnikai audit

A tulajdonos bizalmát a könyvvizsgálat, azaz a pénzügyi audit garantálja. A cégvezető számára viszont az jelenti a nyugalmat, ha a cég biztonságos működését objektív adatokkal alátámasztott, külső vélemény is igazolja.

Mikor szükséges a biztonsági audit?

Amennyiben magas a leltárhiány, eszközök vagy pénzek tűnnek el és jelentősen csökken a termelékenység vagy csak elmarad a várttól. A problémák egyik oka lehet, hogy a belső folyamatok nem kellően szabályozottak, vagy a szabálykövetés nem megfelelő. Az audit feltárja a kockázati tényezőket és megoldási javaslatot ad. – Amennyiben magas a fluktuáció, csökken a munkatársak lojalitása vagy nő a rendkívüli esetek száma. Az emberi erőforrás minden cégnél a legfontosabb kockázati tényező. A humán faktor átvilágítása az egyik leghatékonyabb problémamegoldó eszköz. – Amennyiben a kicsiben indult vállalkozás dinamikusan fejlődésnek indult, de a szervezet nem alkalmazkodott az új kihívásokhoz. A gyorsan növekvő cégben már más irányításra vagy más struktúrára van szükség. Az állandó és fokozatos változás miatt a hatékonyság fenntartása új szabályokat és újraoptimalizált folyamatokat követel. – „Cégemnél minden rendben van, de tudom, hogy a rendszeres audit segít megelőzni a problémákat.” – 2-3 évente célszerű átvilágítani a cégét, hogy lássa a változásokat, fény derüljön az esetleges (még) apró hibákra, ne érje meglepetésszerűen katasztrófa. Proaktívnak kell lenni.

Biztonsági audit megoldások

A JUSTICE Security által nyújtott auditot 4 külön részre bonthatjuk. Ezeket egyben ajánljuk, de külön-külön is eredményesek:
1. Vagyonvédelmi audit Független vagyonvédelmi szakértőként vizsgáljuk az adott objektum komplex vagyonvédelmét. Ez kiterjed a jelenlegi őrző-védő cég jogszabályi megfelelőségére, munkájára (annak minőségére, szakszerűségére, irányítás módszerére, ellenőrzésre), a meglévő biztonságtechnikai rendszerek hatékonyságára, valamint megmutatja, hogy a vállalaton belül milyen szinten kezelik a vagyonvédelem rendszerét.  2. Folyamataudit A vállalat termelési ciklusait külső objektív szemlélőként elemezzük, azokban a kockázati tényezőket tárjuk fel. Nem a gyártás technológiájára, hanem a rendszerszemléletű működésre, a kockázati pontok feltárására és az ellenőrzés módszerére teszünk javaslatot.
3. Adatvédelmi audit A hatályos törvényi szabályzásnak megfelelő-e az adatvédelem megvalósulása a vállalatnál? A különböző területeken, milyen nyilvántartásokat vezetnek, azok jogszerűek-e? Adatkezelési nyilvántartásba való bejelentési kötelezettség megtörtént-e?
4. Információvédelemi audit Cégünk auditorai felmérik az információvédelem szintjét, mely kiterjed többek között a beszállítók és az ügyfelek üzleti titkainak, szabadalmainak biztonságára, a belső információk megfelelő áramlására, a rezsim szabályok betartatására. Profi és tapasztalt csapatunk minden audit során objektív megállapításokat tesz, rámutatva a kockázatot jelentő negatív és a megelégedést indokoló pozitív elemekre is. Az előzetes felmérést, információ gyűjtést és ügyfélinterjút követően kezdetét veszi az átvilágítás folyamata, melyben az objektum bejárása, dolgozókkal történő irányított beszélgetés, és a tevékenység vizsgálata szerepel. Tapasztalatainkat egy átfogó jelentésben írjuk le, melyben innovatív és kreatív megoldási javaslatokat teszünk ügyfelünknek.

Esettanulmány

Egy magyar élelmiszeripari családi kisvállalkozás élére új vezető került. Ennek köszönhetően a cég robbanásszerű fejlesztésbe kezdett, új gyártócsarnok, új gépek, új piac. Viszont a befektetett összeg megtérülése jelentősen elmaradt a várakozásoktól, a tervektől. Ekkor a vezető úgy döntött szakmai segítséget vesz igénybe, és felkereste cégünket. A JUSTICE Security csapata örömmel állt a cégvezető rendelkezésére, viszont a teljes biztonsági audit során megdöbbentő hiányosságokat tapasztalt. A munkások a megfelelő vagyonvédelmi rezsimszabályzások hiányában rendszeresen dézsmálták a végterméket, az új gépek mellett továbbra is kockás füzetben vezették a nyilvántartásokat, a belső kommunikáció pedig szinte a nullához közelített. Cégünk az audit befejeztével, javaslatokkal teli jelentést nyújtott a megbízó részére, mely hozzájárult, hogy a szóban forgó élelmiszeripari cég piacvezetővé váljon Magyarországon.

És Ön tudja…

  • hogy vállalati folyamatok közül melyik a szűk keresztmetszet?
  • hogy hol szivárognak ki a bizalmas információk?
  • hogy miként csökkenthető jelentősen a leltárhiány?

A JUSTICE Security tapasztalt és nemzetközi projektekben is bizonyított szakemberei szívesen segítenek. Hívja értékesítési vezetőnket, Tóth Gábort a +36 30 519-0373-as számon.

Vélemény, hozzászólás?