Épületfelügyelet | Szolgáltatások | Justice Security

Épületfelügyelet

beléptető rendszerek

Az épület-felügyeleti rendszer célja az adott objektumban lévő gépészeti és villamos berendezések önálló működtetése, valamint a működési paraméterek központi helyen történő grafikus megjelenítése és rögzítése.

A modulrendszerű elemekből kialakított hálózati struktúra rugalmas megvalósítását teszi lehetővé. A hálózathoz kapcsolódó digitális szabályozó és vezérlő készülékekben futó program az adott technológiai környezetet önállóan működteti. Kommunikációs vonalán keresztül képes a hálózat más részvevőitől adatokat fogadni, így lehetőség nyílik a kapcsolódó technológia működtetésének összehangolására másik, esetenként a térben távolabb elhelyezkedő rendszerek jelzéseivel. Az épületben lévő berendezések működtetése megvalósítható központosított illetve elosztott intelligenciával.

Az épület-felügyeleti hálózat legmagasabb szintje az épület-felügyeleti szerver. Az itt futó programok végzik a hálózat és az azon lévő készülék működőképességének ellenőrzését, jegyzőkönyvezését. Itt kerülnek rögzítésre a rendszerek működési folyamatait leíró adatok, üzenetek valamint a folyamatokat befolyásoló automatikus és direkt beavatkozások. A szerveren lévő standard adatbázis elérése könnyen lehetővé tehető akár távoli számítógépen futó megjelenítő és elemző szoftverek számára is. Lehetőség van továbbá a működésben fellépő rendellenességek esetén a riasztási üzeneteket SMS vagy hangüzenet formájában előre meghatározott telefonokra továbbítani.

Vélemény, hozzászólás?