Flottakövetés és távfelügyelet

Flotta- és távfelügyelet

flottafelügyelet és biztonságvédelem

A flottafelügyelet nagy értékű európai szállítmányok 24 órás online műholdas helymeghatározó rendszeren keresztül történő nyomon követése, ellenőrzése, biztosítása az indulástól a célállomásig.

A flottafelügyeletet egy speciálisan erre a célra kifejlesztett számítógépes szoftver segítségével látjuk el, mely nyilvántartja az aktív, fuvart teljesítő tehergépjárműveket, és ezeket megjeleníti a térképes felületen. A gépjárművek riasztórendszerrel vannak felszerelve, melyek előre meghatározott események (pl. raktérajtó nyitása, letérés a kijelölt útvonalról stb.) bekövetkeztekor riasztás jelzést generálnak. A távfelügyelet diszpécsereinek feladata, hogy reagáljanak ezekre a riasztásokra, és kivizsgálják az okukat, majd ezt követően a meghatározott intézkedési protokollok szerint járjanak el. Az azonnali intézkedések foganatosítása mellett, melyek segítségével már több folyamatban lévő bűncselekményt sikerült félbeszakítanunk, a rendszer a megelőzés terén a legsikeresebb.

A kockázatelemzés során a vizsgált káresemények flotta őrző-védő cég körülményei alapján megállapítható, hogy a szállítmányokat érintő bűncselekmények túlnyomó többségénél valószínűleg a gépjárművezető valamilyen módon érintett az elkövetésben. Ezért a diszpécsernek több riasztást generáló esemény esetén azonnali telefonos kapcsolatfelvételt ír elő a gépkocsivezetővel. A szükséges adatok egyeztetése után a távfelügyelet munkatársa utasítja a gépjárművezetőt pontos földrajzi helyzetének, valamint a gépjármű pillanatnyi állapotának megadására, valamint magyarázatot kér a riasztás valószínűsíthető okával kapcsolatban. Ezen felül diszpécsereink napi több véletlenszerű telefonos ellenőrzést is végrehajtanak.

Potenciális veszélyforrás a gépkocsivezetők esetleges hanyagsága és nemtörődömsége (pl. engedélyezett parkolókon kívüli megállás, a járművek biztonsági szempontokat figyelmen kívül hagyó leparkolása, az éjszakára magára hagyott szállítmány), mindezek elősegíthetik káresemény vagy bűncselekmény bekövetkeztét. A folyamatos felügyelet és a felügyeletet végzők biztonsági szemlélete ezekre a problémákra is megoldást kínál. Diszpécsereink felügyelik az engedélyezett parkolók használatát, és tanácsot is nyújtanak az adott hely körülményeihez képest a legbiztonságosabb parkolási megoldásra.

Nemzetközi Szövetség

JUSTICE Security tagja és kizárólagos hazai képviselője az EUROTRAFFIC GmbH 17 országot átfogó flottakövető szolgáltatásnak. Ez új lehetőséget nyit meg a teher- a személygépkocsi, de akár az árukövetési rendszereknek is. Az újdonságot egyrészt az új eszközök, másrészt a riasztás helyén történő közvetlen intézkedés, beavatkozási lehetőség jelenti. A rendszerben definiált automatikus üzenetek alapján kiküszöbölhetőek a nyelvi nehézségek, valamint a tagországokban konkrét segítséget kaphat a bajbajutott jármű személyzete. Ez a lehetőség rendelkezésre áll többek között az eddigi tapasztalataink szerint legproblémásabb Oroszországban, Ukrajnában, Olaszországban, Spanyolországban valamint Nagy-Britanniában. Így nagyobb biztonságban tudhatja a rendszerbe bevont ingóságait és biztos lehet abban, hogy probléma esetén gyors segítségre számíthat, függetlenül a helyi intézkedések sajátosságaitól. Ezen kívül 24 órás ügyeletünk az év valamennyi napján akkor is megteszi a szükséges intézkedéseket, ha Megbízónk épp olyan helyen tartózkodik, ahol nincs lehetősége vagy ideje a problémára történő azonnali reagálásra.

Vélemény, hozzászólás?