3 titok, amellyel sikeresen megakadályozható a leltárhiány

soor

Sokszor kérdezik, hogy miért olyan hatékony a Justice Security az ipari vagyonvédelemben, hogyan lehet elérni azokat az elképesztő mutatókat a leltárhiány visszaszorításában. A titok abban rejlik, hogy a Justice Security nem fél eltérni a megszokott, berögzült módszerektől, ha van sokkal hatékonyabb is, míg a folyamatok kialakításakor az emberi tényezőt és a gyenge pontokat is figyelembe veszik.

A portaszolgálat az egyik legfontosabb pont a be- és kiléptetésnél egy gyár, üzem vagy raktár életében. Itt a teherautók ellenőrzésével telik az egész nap…

Egy idő után az ember hajlamos a felületességre, a lustaságra, ha egy listán kell pipálgatnia a tételeket. Ezt a bűnözők is jól tudják, és általában ki is használják.

Ezért döntött úgy a Justice Security, hogy megfordítja a folyamatot, és az emberei nem kész listával nézik át a teherautókat, hanem ők készítenek listát a teherautón található tételekből, amelyet aztán össze kell vetniük a rendszerbe bevitt adatokkal. Ha nem egyezik a két lista, újraszámolás következik.

Ez a vakon végzett ellenőrzés közel 100%-os eredményt hoz!

A gyenge pontok ismerete más területen is ilyen sikereket hozhat. Például egy hatalmas raktárban igen könnyű meglovasítani a termékeket, ha az elkövető tudja, hogy havonta van ellenőrzés, és nagyon kicsi az esélye, hogy lebukjon. A kiszámíthatóság ellen a Justice Security napi szúrópróbákkal lép fel, hogy azok a munkatársak, akik esetleg leltárhiányt okoznának, sose érezhessék magukat biztonságban, így már eleve elmegy a kedvük a lopástól. Ha a szúrópróba leltárhiányt mutat, az ügy felgöngyölítése is könnyebb, hiszen rövidebb időszakot kell csak vizsgálni.

A titok tehát ebben a 3 pontban rejlik:

  • a szokásostól eltérő gondolkodásmód
  • az emberi tulajdonságok figyelembevétele
  • és a folyamatok gyenge pontjainak ismerete

Ezekkel már rövid távon is kifizetődő és sikeres módszert lehet kialakítani az ipari vagyonvédelemben.

Comments are closed