Megtörtént esetek

A szerencse forgandó, és most nekünk segített: a LEGO tolvajok üldözése a buszon ért véget

Néhány nappal ezelőtt drogériai üzleteket működtető egyik megrendelőnk Őrs Vezér téri Árkádban lévő üzletéből egy 4 fős csoport, elterelve az eladók és az őrszolgálat figyelmét, közel 170 000 Ft értékben LEGO-t lopott.

 

 

Így bukott le a telhetetlen bűnöző

A POSeidon kasszafelügyeleti rendszer segítségével ismét egy 150-200 000 forint összértékű kárt okozó bűncselekmény-sorozatnak lett vége.  A megfelelő szűrőpanelek és paraméterek szakszerű beállítása után egyik partnerünknél gyanús elemeket mutatott a rendszer: nagy értékű visszáruzás hívta fel magára a figyelmet, 30-40 000 forintos tételek jelentek meg, amelyek mellett nem volt termék. A felhasználói szám vizsgálata egyértelműen beazonosította, melyik kollégát lehet gyanúsítani…

 

 

A jövő betanítási módszere már most elérhető

A munkatársak képzése kulcsfontosságú, de a hatékony megvalósítás nehéz feladat, sőt gyakran lehetetlen. De van megoldás! Egy olyan újszerű képzési rendszer, amely alkalmas a változó összetételű alkalmazotti kör gyors és hatékony oktatására. Kattintson a részletekért!

 

 

 

Lehet, hogy lehallgatják? 3 lépésben kiderül!

Ugye, Ön is hallott Edward Snowdenről, az USA titkosszolgálati munkatársáról, aki bizalmas információkat szivárogtatott ki? Az eset egyik tanulsága, hogy nem lehetünk elég óvatosak, hiszen az információ olyan érték, amelyért folyamatos harc dúl.

Nyilván az Ön versenytársai számára is sokat ér mindaz, ami a cége irodáiban elhangzik. Vajon mit tesz az Ön konkurenciája, hogy értesüléseket szerezzen az üzleteiről?

A HATÉKONY kiskereskedelmi vagyonvédelem 6 ismertetője

A kiskereskedelmi vagyonvédelem igen összetett feladat, de van 6 olyan kritikus pont, amely alapos ismeretével hatékony és sikeres lesz a vagyonvédelem a mindennapokban. Íme, mit érdemes mindig szem előtt tartani:

 

 

Színészi képességekre is szüksége van a nyomozási eljárás során

nyomCégünk egyik keresett szolgáltatása a piacfigyelés: ennek során kollégáink feladata az, hogy felderítsék, kínálnak-e eladásra ügyfeleink saját márkás termékeiből kereskedelmi mennyiségben a piacokon vagy az interneten. Egyik legutóbbi megbízatásunk rendkívüli sikerrel járt.

3 titok, amellyel sikeresen megakadályozható a leltárhiány

sor3

Sokszor kérdezik, hogy miért olyan hatékony a Justice Security az ipari vagyonvédelemben, hogyan lehet elérni azokat az elképesztő mutatókat a leltárhiány visszaszorításában.

 

900 000 Ft-ot ért a bűnözők fejével gondolkodni

lopas2Csak annyi konkrétumot lehetett tudni, hogy az M0-ás környékén rendszeresen fosztogatnak, az elkövetők fő célpontja egy sportáruház volt. A Justice Security csapata kapta meg a feladatot, hogy ebből kiindulva próbálják meg kézre keríteni a tettest vagy tetteseket.

POSeidon – Hatmilliós sikkasztás felderítése

áruvédelmi kapuA közelmúltban csapatunk számára kiemelkedő sikert hozott a kasszáknál elkövetett visszaélések felderítésére általunk kifejlesztett POSeidon Control System egyik tesztrendszere. Egy nagyáruház közel 30 pénztára közül az egyikben működő POSeidon rendszerünk kockázatelemző programja egy 34 Ft-os bankkártyával fizetett tranzakcióra hívta fel munkatársunk figyelmét.

Hogy tudták kinyitni a vezérigazgató számzáras páncélszekrényét?

üzleti magánnyomozó irodaHiányosságok a biztonsági rendszerben! A közelmúltban egy nagyvállalat első számú vezetője keresett meg azzal a problémával, hogy valaki rendszeresen kinyitja a szobájában lévő számzáras páncélszekrényt és abból különféle iratokat és készpénzt tulajdonít el. Az okozott káron kívül, súlyos problémát jelent, hogy egyfajta bizalmi válság is kialakult közte és közvetlen munkatársai között, mivel rajta kívül még hárman ismerték a páncélszekrény kódját.

Leltárhiány oka – fiktív raktárhely a vállalatirányítási rendszerben

megfigyelésCégünk egyik megbízója úgy döntött, hogy folyamatai áttekinthetősége érdekében egy közismert integrált vállalatirányítási rendszert telepít. A rendszer bevezetését követően, a kezdeti gyerekbetegségeket leszámítva jól működött. Kis idő elteltével, azonban megbízónknál ismeretlen eredetű leltárhiányok jelentkeztek, melynek okait nem sikerült feltárnia a cég saját belső vizsgálatainak.

Terepszemle az állásinterjú alatt

megfigyelés rejtett kamera segítségévelKözelmúltban egyik megbízónk nyitás előtt lévő éttermébe szakácsot keresett. Az állásra jelentkezetteket körbe vezette a készülőben lévő helyiségeken és aprólékosan megmutatta, hogy milyen körülmények között, milyen – a legmodernebb technikai színvonalat képviselő berendezésekkel kell majd dolgoznia a kiválasztottnak. Néhány nap elteltével észrevették, hogy eltűnt két, összesen közel 600.000 Ft-ot érő mikrohullámú sütő.

Beépített nyomozónk szerepe a leltárhiány feltárásában

Társaságunkat megkereste egy országos üzletlánc egyik áruházának biztonsági vezetője, hogy segítsünk az áruház raktárában jelentősen megemelkedett leltárhiány okainak feltárásában.

Leltárhiány oka és felderítése a POSeidon kasszafelügyeletei rendszer segítségével

Több éves sikeres üzleti kapcsolatban lévő partnerük huzamosabb ideje szenvedett a változó mértékű és szinte megmagyarázhatatlannak tűnő negatív leltáreredményektől, amelynek megoldása már teljesen kimerítette ötleteik tárházát. Ekkor kértek fel bennünket, hogy próbáljunk meg valamilyen módszerrel a segítségükre lenni, mivel semmilyen addigi, házon belüli biztonsági változtatás nem vezetett eredményhez.

Vagyonőri munka jelentősége-saját alkalmazotti lopás felderítése

Egyik megbízóknál több éve eredményesen dolgozó vagyonőrünk figyelme egy szintén huzamosabb ideje ott dolgozó alkalmazottra – nevezzük Eszternek – irányult. Eszter korábban csendes, visszafogott, szolid személy benyomását keltette, amely mind magaviseletében, mind pedig megjelenésében megnyilvánult. Egy idő után azonban személyisége megváltozott, többségében bezárkózott és nem igazán kommunikált már a kollégáival.

Éjjeli fémtolvaj

A közel múltban az általunk őrzött egyik ipari objektumban, járőrözés során vagyonőrünk az egyik ellenőrzött épület körül a hóban friss lábnyomokat fedezett fel, melyek az épület oldalán található létrához vezettek. Az épület tetőborításának ellenőrzése során kollégánk azt tapasztalta, hogy a tetőlemez borítása meg van bontva, majd ezt jelentve az ügyeletvezető a teljes terület és az épület azonnali, fokozott kamerás megfigyelését rendelte el.

Mikrofon az elosztóban

Nézze meg 2007-ben készült videónkat a lehallgatás felderítésről.

Comments are closed