A szerencse forgandó, és most nekünk segített: a LEGO tolvajok üldözése a buszon ért véget

A szerencse forgandó, és most nekünk segített: a LEGO tolvajok üldözése a buszon ért véget

soor

Néhány nappal ezelőtt drogériai üzleteket működtető egyik megrendelőnk Őrs Vezér téri Árkádban lévő üzletéből egy 4 fős csoport, elterelve az eladók és az őrszolgálat figyelmét, közel 170 000 Ft értékben LEGO-t lopott.

Távozásukat követően kollégánk vette észre a termékek hiányát és még sikerült az elkövetők nyomába erednie. Ennek kapcsán látta, hogy a tettesek felpattantak egy 85-ös autóbuszra, ami el is indult Kőbánya-Kispest irányába. Ekkor telefonon értesítette a történtekről – az egyébként éppen szabadságon lévő – területi vezetőjét, aki azonnal felvette a kapcsolatot a kerületi rendőrséggel és kiszaladt a háza elé, mivel pont ott van a 85-ös járat egyik megállója.

Hamarosan fel is tűnt a busz, amin a kapott személyleírás alapján felismerte a négy elkövetőt.

Kollégánk felszállt a buszra és élő kapcsolatban maradt a rendőrségi diszpécserrel, aki a következő megállóhoz irányított egy járőrautót.

A buszra felszálló rendőrökkel közösen sikerült elfogni a négy tolvajt és hiánytalanul visszaszerezni az ellopott termékeket. Mondanunk sem kell, hogy a „négyes fogat” nem most kezdte.

A történtekkel kapcsolatban ebből a néhány sorból is tökéletesen látszik, hogy kollégáink mennyivel többet tettek az elkövetők elfogása és a termékek visszaszerzése érdekében, mint a „hétköznap elvárható szint”. Ahogy mondani szoktuk, az ilyen hozzáállás, az ilyen történetek adják meg ennek a szakmának a sava-borsát, és adnak olyan tartást, hogy mindannyian érezzük, ezért érdemes dolgoznunk.

Ez úton is köszönjük valamennyi érintett kollégánk profi munkáját és a gyors rendőri segítséget!

Comments are closed