Éjjeli fémtolvaj

A közelmúltban az általunk őrzött egyik ipari objektumban, járőrözés során vagyonőrünk az egyik ellenőrzött épület körül a hóban friss lábnyomokat fedezett fel, melyek az épület oldalán található létrához vezettek.

Az épület tetőborításának ellenőrzése során kollégánk azt tapasztalta, hogy a tetőlemez borítása meg van bontva, majd ezt jelentve az ügyeletvezető a teljes terület és az épület azonnali, fokozott kamerás megfigyelését rendelte el.

A hajnali órákban a kamerás megfigyelést végző vagyonőr észlelte, hogy a megfigyelt területen, a kerítésen átmászva megjelent egy férfi egy nagyméretű táskával és az épület létráján a tetőre felmászva, a tető lemezborításának bontásához kezdett. Vagyonőreink a jelzett területet azonnal lezárták és a tetőn tartózkodó férfit bekerítették majd elfogták az éjjeli tolvajt, és átadták őt az ügyeletvezető által értesített és addigra már a helyszínre kiérkező rendőröknek.

A tetten ért személy elfogásakor a nála lévő táskából az átvizsgálás során előkerült a megbontott tetőlemez darabja és az elkövetéshez használt lemezvágó olló. Rendőrségi meghallgatása során bevallotta, hogy aznap a késő esti órákban, az épület tetőborítását megbontva a nála lévő táskában a lebontott lemezeket akarta eltulajdonítani. Az elkövetőt a rendőrség előállította, majd a forrónyomon elvégzett házkutatás során a korábban eltulajdonított lemezdarabok is előkerültek.

Comments are closed