Sprézett és menekült a tolvaj

Pénzt és inget lopott, paprikasprét fújt őreinkre, a forgalommal szemben menekült az őt üldöző rendőrök elől, lakásában fegyvereket találtak.

A férfi elfogása – Forrás: Police.hu

Nem mondhatnánk, hogy unalmas munka a vásárlók autóinak felügyelete a nagyáruházak parkolóiban. Egy autót fosztogató tolvajpáros lefülelése után pár héttel újra akció volt Budaörsön.

Kamerás operátorunk vette észre az autók között gyanúsan ólálkodó alakot az egyik budaörsi áruház parkolójában szeptember elején. A férfi autókba nézett, bele, amik nem az övéi voltak, majd saját kocsijával ide-oda parkolt a sorok között. Amikor egyértelművé vált, hogy autókat akar kirámolni egy elektromos eszköz segítségével, őreink értesítették a rendőröket, és megpróbálták feltartóztatni a férfit.

Ő azonban ellenállt: előbb paprikasprével lefújta az őt kérdőre vonó őröket – egyikük lélekjelenlétének köszönhetően épphogy csak elkerülte a gázfelhőt, másikuk sajnos arcába kapta a permetet -, majd elhajtott. Az időközben megérkező rendőrök eredtek utána.

A rendőrség hivatalos közleménye szerint ruhaneműt és készpénzt vitt el az egyik kocsiból – egyik munkatársunk egy szürke inget látott nála -, és egészen Budafokig tartó üldözés után fogták el. A budaörsi parkolóból – egy szemtanú beszámolója szerint – egyirányú utcában, a forgalommal szemben hajtott ki. Lakásában kábítószergyanús anyagot, illetve fegyvereket, vagy fegyverutánzatokat találtak a házkutatás során.

Őrünket, aki arcába kapta a paprikasprét szemész vizsgálta meg, és szemcseppet írt fel neki.

Az üldözésről videófelvételt is közzétett a rendőrség.

Az üldözésről videófelvételt is közzétett a rendőrség.

Comments are closed