Az éj leple alatt… 2 apróságon múlt a lebukás

Vannak olyan partnereink, ahol éjszakai árubeszállítás van, vagyis a kamionokkal érkező sofőröknek belépési jogosultságuk van, tovább ők is pakolják ki az árut, illetve zárják be a helyet, amikor végeznek. Mondani sem kell, hogy a sofőrök nagyfokú bizalmat élveznek, de természetesen csak addig, amíg valami gyanúsat nem művelnek…

Tudni kell, hogy az ilyen területeket csak biztonsági kamera figyeli, illetve a biztonsági őrök a megfigyelő kamera felvételei alapján ellenőrzik  a szabályosságot, a rögzített kép alapján folytatnak elemzéseket.

biztonsági kamera

Ha ilyen képeket kellene elemezni a munkatársainknak, nem kerülne kézre egyetlen tettes sem…

Egy ilyen visszanézés során tűnt fel egyik munkatársunknak, hogy nem látszódott, hogy a kamionos az előírásokat betartva felfűzte volna a plombát, továbbá az is tisztán látszott, hogy az illető a kamion hátfalát kinyitja, és a fülkébe viszi a terméket.

A biztonsági őr éberségén és gyorsaságán múlt, hogy a kamiont még az adott területen ellenőrizték, így a lopásoknak azonnal véget lehetett vetni, az információáramlásnak köszönhetően az eset villámgyorsan megoldódott. További áruházak is jeleztek áruhiányt, nagy valószínűséggel nem ez volt a sofőr első próbálkozása, de az biztos, hogy az utolsó. A megbízó cégtől kitiltották, a főnökei pedig abban bízhatnak, hogy a többi sofőr között elterjed a nüanszon lebukott kolléga esete, ami elrettentő erővel hat.

Az ügy tanulsága, hogy tényleg elég két apróság ahhoz, hogy a leltárhiányt csírájában megakadályozzuk: egy alacsony fényviszonyok között is jól működő kamera és egy lelkiismeretes, gondos biztonsági őr segítségével megállíthatók a visszaélések.

 

(Kép forrása: http://1.bp.blogspot.com/-CPFxWhmMlN4/Uyj2PK8UCXI/AAAAAAAABYY/TP9oGRrGRc8/s1600/Capture90.JPG)

Comments are closed