Ez az 5 technikai trend várható a vagyonvédelemben

Minden nap szembesülünk azzal, hogy a technológia elképesztően gyorsan fejlődik. Ez számos iparágra, így a vagyonvédelemre is jelentős hatással van. Sokak szerint ez egy konzervatív terület, hiszen biztonsági őrre mindig szükség lesz. Csakhogy már évekkel ezelőtt elindult a változás, az emberek helyett egyre több helyen alkalmaznak megfigyelő kamera rendszereket.

És a nagy változások még csak most jönnek! Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 várható trendet.

  1. Robotok

Lehet egy robot olyan éber, mint egy ember? Ezt kérdezték azok is, akik szerint egy autót csak élő személy vezethet. Most pedig az önjáró autó már valóság. Hasonlóképpen várható a robotok előretörése a megfigyelés területén is. Ebbe a trendbe illeszkedik a Justice Security forradalmi terméke a POSeidon kasszafelügyeleti rendszer, amelyben már nyomozati szoftver (robot) azonosítja a gyanús tranzakciókat.

robot biztonsági őr

Kép forrása: https://i0.wp.com/fusion.net/wp-content/uploads/2016/07/knightscope-robot.jpg?resize=1600%2C900&quality=80&strip=all

  1. Mobileszközök

Ezek használata nem újdonság, ugyanakkor a felhasználási területek bővülése gyorsuló ütemet mutat. Területek, eszközök, objektumok és emberek is könnyen, gyorsan ellenőrizhetők – bármikor, bárhonnan. A mobileszközök segítenek az adminisztratív teendőkben is.

telefonos vagyonvédelem

Kép forrása: http://www.flexsystems.net/wp-content/uploads/2012/04/RotatingDoor_w_PDA_Large-12.jpg

  1. Drónok

Az egykor hadászati eszköz ma már bárki által elérhető. A járőrözés és az ellenőrző körutak feladata könnyebb és gyorsabb a kamerával felszerelt minihelikopterekkel.

megfigyelő kamera

Kép forrása: http://romesentinel.com/_internal/cimg!0/5jotsou7ty4dqm79w20uxd92yds0apt

  1. Ipari kémkedés

Egyre erősödő trendről van szó. Ennek két leggyakoribb formája az informatikai adatszerzés és a lehallgatás. A cégek informatikai rendszerének védelme elsősorban IT szakemberek felelőssége, míg a „poloskakeresés” feladatát minden esetben külső specialisták látják el. A Justice Security tapasztalt munkatársai háromféle technikát használnak a hatékony pásztázás során.

informatikai védelem

Kép forrása: http://radio-londres.fr/wp-content/uploads/2013/10/2106558.jpg

  1. Viselhető kamerák

A gépjárművekbe helyezett kamera mostanság alapfelszereltség ebben a szakmában. Ugyanakkor a biztonsági őrök által viselt rögzítő eszköz most kezd igazán terjedni. Ennek fő oka, hogy egyre több támadás éri a vagyonvédelmi dolgozókat a viselkedésük vagy egy eljárás során alkalmazott kényszerítés, feltételezett túlkapás miatt. Egy ilyen eszköz egyértelművé teheti a helyzetek kezelését.

kamera rendszer

Kép forrása: http://camerafi.com/wp-content/uploads/2015/12/smarteye.png

Comments are closed