Európát átívelő bravúros nyomozás

Avagy az Eurotraffic szövetség éles tesztje

Egy újonnan felállítandó szervezet esetében előfordulhat, hogy a működés kezdeti időszaka nehézségekkel teljes. A szerepkörök nem kristályosodtak ki igazán, így a tagok nincsenek még tisztábban azzal, hogy a felmerülő problémák megoldása érdekében kihez forduljanak. Természetesen arra is számtalan példa említhető, hogy az új szervezet rögtön a működés megkezdésével hibátlanul működik. Végül pedig bizonyos kivételes esetekben az is elképzelhető, hogy az új szervezet hivatalosan még meg sem kezdte működését, de ha a szükség úgy hozza, tökéletesen el tudja érni azt a célt, amire létrehozták, illetve amire létre fogják hozni. Az Eurotraffic szövetség esetében ez utóbbi példának lehettünk tanúi. Az Eurotraffic szövetség célja egy olyan egész Európát átívelő szervezet kiépítése, amely a szövetség bármely résztvevő országában – vagy, ahogy jelen eset is igazolta, akár egy nem résztvevő országban is – képes szolgáltatást nyújtani. Az együttműködés mozgató eleme a tagok kölcsönös segítségnyújtása. Ahogy arról már korábban beszámoltunk a szövetség létrehozásának érdekében az együttműködni kívánó tagok több alkalommal is összegyűltek, hogy a szövetséget létrehozó szerződésekről egyeztessenek. Az alapító dokumentumok aláírására Budapesten, a JUSTICE Security székhelyén kerül majd sor, 2015. május 18. és 19. napján.

Az Eurotraffic szövetség „éles tesztje” azonban már az alapító dokumentumok aláírása előtt sikeresen lezajlott.

2015. április 3-án (nagypénteken), reggel 8 óra körül a hollandiai Monster városából eltulajdonítottak egy különösen nagy értékű járművet, egy BMW M6 típusú személygépkocsit. A járművet az Eurotraffic szövetség holland tagszervezete, az Europac Alarmcentrale biztosította. Az Europac képviselője a GPS jeleket követve konstatálta, hogy a járművet Szlovákiába, Trencsén közelébe szállították.   vagyonvédelemi cégek kapcsolata   Az Eurotraffic szövetség jelenleg nem rendelkezik szlovákiai képviselővel ezért az Europac a legközelebbi partnerhez, a JUSTICE Securityhez fordult segítségért. A JUSTICE Security képviselőjéhez 2015. április 05-én (húsvétvasárnapon) 12 óra 44 perckor érkeztek meg azon adatok (jármű adatai, GPS jel pontos helye), amelyek alapján el lehetett kezdeni a nyomozást. A JUSTICE Security széleskörű kapcsolatrendszerének hála, néhány perc leforgása alatt a szlovák rendőrség értesült az esetről, és rendőrjárőrt küldött a GPS koordináták által megjelölt helyszínre. A trencséni rendőrök a megjelölt helyen megtalálták a járművet és biztonságos helyre szállították. 15 óra 35 perckor a JUSTICE Security képviselője így arról tájékoztathatta holland kollégáját, hogy a jármű megkerült, a szlovák rendőrség pedig fel fogja venni a kapcsolatot a holland rendőrséggel, hogy az autó minél hamarabb visszakerülhessen jogos tulajdonosához. Ez az eset nagyon jó példa arra, milyen eredményes lehet egy megfelelően szervezett együttműködés. Kevesebb, mint 3 óra leforgása alatt megkerült egy igen komoly értékű lopott autó, ami kizárólag annak köszönhető, hogy a történet valamennyi szereplője pontosan tudta, hogy a siker érdekében kihez kell fordulnia, kitől kell segítséget kérnie.

Fentiek alapján teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy nagy szükség van az Eurotraffic szövetség felállítására, amely bizonyítottan képes több országot átívelő gyors és hatékony szolgáltatás nyújtására.

Comments are closed