A jó vagyonőr a szomszéd árujára is figyel

Egy nemrég történt eset bebizonyította, hogy a jól kiképzett és lelkiismeretes vagyonőr nem csak a saját feladatára figyel, hanem a környezetét is folyamatosan szemrevételezi.

Egy bevásárlóközpont őrzésével megbízott kollégánknak feltűnt egy furcsán viselkedő társaság: a csapat heti kétszer, háromszor leparkolt az üzletközpontnál, de a szomszédos áruházba ment be. Ez a nem tipikus vásárlói viselkedés felkeltette a kollégánk figyelmét, és a harmadik alkalommal követte a társaságot. Gyanúja beigazolódott, a csoport nagy táskákkal, fizetés nélkül távozott.

A rendszám felírása után kollégánk jelentette az esetet az áruház vezetőségének, akik az éberséget látva természetesen már cégünket bízták meg azzal, hogy göngyölje fel az ügyet.

A bolhapiacokon annak rendje és módja szerint fel is tűntek az eltulajdonított termékek, ezután a rendőrség bevonásával már csak a sikeres tettenérés volt hátra. Ezt követően kiderült, hogy egy belsős vagyonőr is benne volt a lopással gyanúsított bandában, a többiek sms-ben egyeztették vele a részleteket. Gondoljunk bele, mekkora volt a különbség a két vagyonőr között: az egyik lopott, a másik az odafigyelésével lebuktatott!

A tettenéréskor 500 000 Ft értékű terméket foglaltak le, a házkutatás alkalmából pedig 7 millió forintnyi áru került elő. Mondani sem kell, hogy a leltárhiány is helyreállt az áruházban, kizárólag annak köszönhetően, hogy a szomszédos területet a JUSTICE Security éber embere őrizte.

Comments are closed