A kibélelt táska sem jött be a tolvajoknak

Újabb sikertörténet a JUSTICE Security munkatársaitól! Egy budapesti illatszerboltban történt az eset, ahol kamerák figyelték a polcokat és az egész üzlet területét, a kamerák képét pedig egy külön helyiségben monitorozta vagyonőr kollégánk. Ezt nem tudta az a két tolvaj, aki jól felkészülve érkezett az üzletbe, és rögtön a parfümös részleget célozták meg.

Gyanús viselkedésük felkeltette a figyelmet: nem volt elég, hogy egymást takarva, fedezve ügyködtek a polcok előtt, a kamerán keresztül az is látszódott, hogy kibélelt táskába pakolják az illatszereket, amivel elérték volna, hogy kifelé menet a biztonsági kapu ne jelezzen.

Ők ennek a minden részletre kiterjedő figyelemnek nem voltak tudatában. A sikerhez hozzájárult az is, hogy a kamera figyelési szöge olyan pontosan volt beállítva, hogy tökéletesen látszott a bűncselekmény minden mozzanata.

Innentől már a rutin eljárás következett: a kijáratnál a protokollnak megfelelően felszólították az elkövetőket, hogy egy külön helyiségbe kövessék a vagyonőrt, és ott pakolják ki a táska tartalmát.

Összesen 12 üveg parfümöt próbáltak ellopni az illetők, ez 335 000 Ft-os értéket jelentett, ami bőven túllépi a szabálysértési törvényben meghatározott 50 000 Ft-ot, vagyis a bűncselekményt a rendőrség bevonásával kellett tovább vizsgálni. Ritka is, hogy egyszerre ilyen nagy értékű árut próbálnak meg ellopni az elkövetők. Hála a kamerarendszernek és a vagyonőr éberségének és rutinjának, ez most meghiúsult.

Comments are closed