Magánnyomozás P2P alapon

A sofőrbérlő és lakásbérlő alkalmazások után után már itt van a közvetlen magánnyomozóbérlés is.

Közel kétmilliárd forintos  (hétmillió dollár) tőkén invesztált egy meg nem nevezett befektető a Trustify nevű magánnyomozós startupba. A vállalkozás kiötlői olyan platformot hoztak létre, amin keresztül tapasztalt és válogatott magánnyomozók és klienseik találhatnak egymásra a nagy közvetítőcégek kihagyásával, bizalmasan és pénztárcabarát módon.

Az oldalon bárki rendelhet ilyen nyomozást, akár egy rég nem látott rokon felkutatására, akár egy vér szerint szülő megtalálására, vagy  egy leendő kolléga életkörülményeinek feltárására irányul.

Az ötlet onnan jött, hogy az alapító házaspár férfitagja – amikor neki kellet magánnyomozót fogadni – rájött, hogy nem könnyű megbízható és képzett – volt rendőr, veterán katona… stb. -, embert találni. Az erre szakosodott közvetítőcégek pedig méregdrágán mérik a szolgáltatásaikat.

Azt mondják, rajtuk keresztül sokkal többen megengedhetik majd maguknak ezt a fajta szolgáltatást. Külön csavar, hogy a Trustify-jal társadalmi célt is szolgálnak: segítséget nyújtanak például párkapcsolati erőszak elszenvedőinek, vagy eltűnt gyermeküket kereső családoknak – írja a Newscenter.

Comments are closed