Miben hasonlít a szlovén és a magyar magánbiztonsági piac?

2017. október 10-én vendégünk volt Dr. Andrej Sotlar, a Maribori Egyetem Kriminalisztika és Biztonsági Tudományok Karának dékánja, valamint Dr. Christián László r. ezredes úr, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékének vezetője, egyetemi docens.

Dr. Christián László, Kovács György, Dr. Andrej Sotlar

Szlovén vendégünk a hazai magánbiztonsági cégek tevékenységét szabályozó jogi háttérről és a szakma mindennapjainak nehézségeiről kapott átfogó tájékoztatást tőlünk, mi pedig megismerkedtünk a szlovén magánbiztonság működését reprezentáló legfontosabb adatokkal. 

Bár sok a hasonlóság a két ország magánbiztonsági piacának szabályozása és struktúrája között, akadnak lényeges különbségek is. Elég, ha megemlítjük, hogy míg hazánkban mintegy 2600 magánbiztonsági vállalat működik, addig ez a szám nem éri el a 250-et Szlovéniában.

A konklúzió azonban mindkét országban ugyanaz: csak kiváló minőségű szolgáltatással és innovatív megközelítéssel felelhet meg egy vagyonvédelmi cég az ügyfelek növekvő elvárásainak. A JUSTICE SECURITY Kft. éppen ezért fektet különös hangsúlyt a folyamatos innovációra, szolgáltatásunk színvonalának piaci átlag fölé emelésére.

Comments are closed