Színészi képességekre is szükség van a nyomozási eljárás során

Vagyonvédelmi cégünk egyik keresett szolgáltatása a piacfigyelés: ennek során kollégáink feladata az, hogy felderítsék, kínálnak-e eladásra ügyfeleink saját márkás termékeiből kereskedelmi mennyiségben a piacokon vagy az interneten. Egyik legutóbbi megbízatásunk rendkívüli sikerrel járt.

Tudnivaló, hogy ha egy áruházból, raktárból valaki nagy mennyiségben juttat ki árut, terméket, azt valahol megpróbálják majd értékesíteni. Ezért nagy fontosságú, hogy a Justice Security nemcsak a leltárhiányt kívánja megakadályozni szolgáltatásaival, de a folyamat másik végére, az illegális értékesítésre is van megoldása, válasza.

A felderítés folyamatosan zajlik: piacokon, internetes portálokon figyeljük, felbukkan-e megbízónk terméke nagy tételben olyan helyeken, ahol nem lenne helye. Rutinos üzleti magánnyomozóink a konkrét ügy esetén is gyorsan megtalálták a gyanúsított személyt.

üzleti magánnyomozás

(Kép forrása: http://buenavibra.es/wp-content/uploads/2016/04/Slider-1-resized.jpg)

Ezen a ponton lép elő a címben emlegetett színészi képesség. Az üzleti magánnyomozó kollégáink magukat egyszerű érdeklődőnek, vásárlónak kiadva a gyanúsított árus bizalmába férkőztek, telefonszámot cseréltek, további megrendelésre jelezték igényüket. Ezzel máris értékes adatokat szereztek meg az eladóról. Természetesen mindezt úgy kellett végrehajtani, hogy az árus ne fogjon gyanút, hiszen akkor eltűnik, és a befektetett munka kárba vész.

Ezúttal jól „színészkedtek” munkatársaink, az eladó nem gyanított semmit. Az sem tűnt fel neki, amikor a nap végén kollégáink követték őt, amint személygépkocsijával egy vidéki helyszínre ment és ott kipakolt, majd hazament egy másik településre. Azt hihette, hogy ha a lerakata és a lakóhelye külön városokban van, akkor nem kelt gyanút, de üzleti magánnyomozóinkon nem tudott kifogni!

A következő lépés ekkor a rendőrség bevonása volt: az összegyűjtött bizonyítékok alapján nem volt kérdéses a tényállás. A tettenérést bírósági eljárás követte, amely során a Justice Security összefoglaló anyaga perdöntő erővel bírt, az elmarasztaló ítélet nem is maradhatott el.

Az ügy lezárásaként az ügyfelünknél dolgozó biztonsági őreink segítségével az a munkatárs is lebukott, aki az orgazdát áruval látta el. Így megbízónk nemcsak a már eltulajdonított áruját kapta vissza, de arról is gondoskodtunk, hogy a lopási folyamat első lépését, az áruházból való eltulajdonlást is meghiúsítsuk.

Comments are closed