Lehet, hogy lehallgatják? 3 lépésben kiderül!

Ugye, Ön is hallott Edward Snowdenről, az USA titkosszolgálati munkatársáról, aki bizalmas információkat szivárogtatott ki? Az eset egyik tanulsága, hogy nem lehetünk elég óvatosak, hiszen az információ olyan érték, amelyért folyamatos harc dúl.

Nyilván az Ön versenytársai számára is sokat ér mindaz, ami a cége irodáiban elhangzik. Vajon mit tesz az Ön konkurenciája, hogy értesüléseket szerezzen az üzleteiről?

lehallgatás jelei

Adataink szerint a leggyakoribb és legegyszerűbb módszer a lehallgatás.

Az apró lehallgató készülékek ma már fillérekért beszerezhetők, így a törvénytelen „titokfürkészek” bármit hallhatnak. A „poloskák” rádióhullámokon továbbítják, vagy egyszerűen csak rögzítik az elhangzottakat.

Hogyan kerülhető ez el? Mi a lehallgatás védelem? A lehallgató eszközök felderítése (szakszóval: pásztázás) nem egyszerű feladat, hiszen szükség van a következők mindegyikére:

  • Professzionális műszerek és eszközök
  • Képzett és tapasztalt munkatársak
  • Hatósági engedély
A „pásztázás” vagy poloskakereső folyamat három lépésből áll:
  1. Vizuális felderítés. Munkatársaink jól ismerik a leggyakoribb elhelyezési módszereket, trükköket, helyeket. Munkájukat endoszkópos eszközök is segítik, így rejtett helyeket is átnézhetnek.
  2. Rádiójelek. A lehallgató készülékek továbbító frekvenciáit professzionális készülékkel tudjuk bemérni.
  3. Hőkamera. Amennyiben a poloska nem ad jelet (csak rögzít vagy nincs adás), akkor is van hőleadása. Igaz, ez olyan kicsi, hogy csak speciális hőkameránkkal érzékelhető.

Ha szeretné megtudni, hogyan védekezhet hatékonyan az ipari kémkedés, a lehallgatás ellen, vegye fel velünk a kapcsolatot… De mielőtt tárcsázni kezdene: biztos benne, hogy nem hallgatják le a telefonját? A lehallgató eszközök felderítése összetett folyamat, melynek sikerét jelentősen befolyásolja az első kapcsolatfelvétel. Ezért először is olvassa el tanácsainkat itt.

(Fotó: http://blog.zacscy.com/wp-content/uploads//2014/03/9462208a84c25a81f13e10ea55cce72f2cf82bbc.jpg)

Comments are closed