10 éves a JS – Detektor

JUSTICE Security – 10 év, kiemelkedő eredmények

Az októberben 10. születésnapját ünneplő JUSTICE Security Kft. tulajdonos – ügyvezető igazgatójával, Kovács Györggyel beszélgetünk, aki a 2000. évben az „Év Biztonságvédelmi Managere, cégük terméke a POSeidon Control System pedig „Az Év Biztonságtechnikai Megoldása” volt 2007-ben.

Mi a titka annak, hogy a JUSTICE Security Kft. esetében egy stabil, az elmúlt 10 évben árbevételét megtízszerező, jelentős szakmai sikereket elért cégről beszélhetünk?

KGy.

A fejlődés titka, a minőségi szolgáltatás iránt elkötelezett csapat, folyamatos innováció és rengeteg munka.

Több területen is elértünk kiemelkedő eredményeket, voltunk úttörők.

Büszkeséggel tölt el, hogy az ötlettől, a megvalósításon át, az értékesítésig saját erőből létrehoztuk a POSeidon Control System intelligens kasszafelügyeleti rendszerünket, amelyet ötvözve az őrzés-védelmi know-how-nkkal európai szinten is kiemelkedő eredményeket értünk el a kiskereskedelmi szektor vagyonvédelmében.

Ugyancsak egy jelentős lépés volt cégünk életében az üzleti titkok védelmével, a kockázatkezeléssel foglalkozó üzletágunk szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése kapcsán, hogy hazánkban elsőként kértünk és kaptunk hatósági engedélyt az elektronikus lehallgató eszközök felderítésére, amely fontos szolgáltatási szegmense a területnek.

A vagyonvédelmi szektorban ritkán találkozni valós innovatív  fejlesztésekkel. Az Önök szolgáltatásainál ez miként jelenik meg, miben mérhető?

Saját programozó-matematikussal dolgozunk, a szoftverfejlesztés területén kiemelkedő szakemberekkel  működünk együtt, akik az ELTE és a KÜRT Zrt. szakemberei. Ennek is köszönhetően POSeidon rendszeren kívül, például számtalan olyan, a háttérben működő intelligens rendszert fejlesztettünk ki, melyek jelentős mértékben támogatják a szolgálat vezénylés-végrehajtás 99% feletti eredményét.

Idén januárban mutattuk be új fejlesztésünket a JUSTrec digitális videó rögzítőt valamint a POSeidon 2.0 rendszerét, amelyek alapjaikban új hardver, szoftver elemekre épülnek. E rendszereknél kiemelt jelentőséget kaptak az adatvédelmi megoldások, a képi megjelenítés módja, formája, valamint új elemként a környezetvédelem is, amely többek között az energiafogyasztás csökkentésében is megnyilvánul.

Miként élik meg a jelenleg folyamatosan változó gazdasági, jogszabályi környezet hatásait, milyen válaszokat tudnak adni ezekre a kihívásokra?

A piaci alapon működő vagyonvédelmi vállalkozások jelenleg nehéz időszakot élnek meg.

A szabálysértési törvény elmúlt évi szigorítása, a gazdasági-pénzügyi válság okozta keresletcsökkenés, valamint a jogszabályi változások kapcsán jelentősen dráguló vagyonőri munka komoly kihívást jelent nekünk is.

Ugyanakkor erre a kihívásra már jóval korábban felkészültünk, így nem mentünk bele a szakmára oly jellemző öngyilkos árversenyekbe! A megrendelők részére nyújtott szakmai szolgáltatásokkal viszont készek vagyunk teljes erőbedobással versenybe szállni.

Cégünk a prémium szolgáltatók közé tartozik, ezért tudunk megrendelőre szabott szolgáltatási csomagot nyújtani, amelynél például jellemző a javuló leltári eredmény, az optimalizált vagyonőri óraszám, a megrendelő részére éves szinten akár több százmilliós nagyságrendű megtakarítás, profit. (erre következő számunkban még visszatérünk)

Mi volt a legnagyobb kudarcuk?

2008-ban a POSeidon rendszer értékesítésének hazai sikerein felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy részt veszünk az európai szinten talán legnívósabb esseni Security & Safety kiállításon. A kiállításon való részvétel közel 10 millió Ft-ba került és több külföldi vállalkozással is együttműködési megállapodás közeli helyzetbe kerültünk A gazdasági válság azonban megtorpantotta a tárgyaló feleket, így a megvalósítást.

Hogyan készülnek a 10. szülinapra?

Úgy döntöttünk, hogy céges arculatunk frissítésével is kifejezzük a folyamatos megújulási késztetésünket, ehhez kapcsolódóan nagyobb hangsúlyt kívánunk helyezni a környezetvédelemre azaz „A környezetünket is óvjuk”.

Ez a szelektív hulladékgyűjtésen túl, Magyarországon az első hibrid járőrautó üzembeállításában, valamint az energiatakarékosságra törekvő fejlesztéseinkben, az irodai alkalmazások racionalizálásában, az üzemanyag felhasználás optimalizálásában fejeződik ki.   Környezetvédelmi törekvéseink jelentős hangsúlyt kapnak vállalatunk működésében.

A hazai kihívások mellett hamarosan nemzetközileg is bizonyítani fogunk, mivel egyik megbízónk, az évek óta fenntartott kiemelkedő eredményeink elismeréseként felkért bennünket, hogy külföldi akvizíciójuk során járuljunk hozzá az itthon megszokott, nemzetközi szinten kiváló eredmények külföldi meghonosításához.

További sok sikert kívánva köszönjük az interjút.

 

Comments are closed