A kiskereskedelem biztonságának szolgálatában a Justice Security

A legújabb, legmodernebb biztonságtechnika, országos beléptető rendszer kiépítésének és központi irányításának lehetősége, maximális adatbiztonság és- védelem, mindezeken túl pedig egyszerű kezelhetőség – ezek voltak az igényei a JUSTICE Security megbízójának, amikor legújabb áruházának biztonságtechnikájáról volt szó.

A megbízó célul tűzte ki egy olyan integrált beléptető rendszer és behatolásjelző rendszer megvalósítását az új áruházában, amelyet „beválása” esetén országosan mindenhova telepíttetnek, és így központilag koordinálhatóvá válik a beléptetés, és felügyelhetők lesznek a belépési/zárási események. Az integráltság mellett az is fontos szempont volt, hogy a korábbi rendszerekkel ellentétben egy-egy új belépő kártya felvétele vagy módosítása a lehető legkönnyebben, helyben megtörténhessen, ennek érdekében egy egyedi fejlesztésű, érintőképernyős Smart Terminált szereltek fel, amivel mindössze pár másodperc alatt, néhány érintéssel kiadható/módosítható a belépési jogosultság.

A pénztársoron elkövetett visszaélések ellen a cég a POSeidon 2.0 kasszafelügyeleti rendszert telepítette, amely kibővített keresési lehetőségekkel, másodpercek alatt visszajátszható felvételeket eredményez. Újdonság az automatikus keresés, ami az adatok előre beállított feltételek szerint leválogatását jelenti a felhasználó által kijelölt időpontban (pl. záróra után), a másodpercek alatt lefutó keresések eredményei pedig bármikor hozzáférhetőek a jogosult személy számára. Előtérben az adatvédelem, amely az utóbbi időben kiemelt fontosságot élvez, kiváltképp a nemrégiben történt „szalámis” ügy óta. A JUSTICE Security által fejlesztett és telepített JUSTREC digitális rögzítő olyan speciális adatbiztonságot szolgáló funkciókkal bír, amelyekkel biztosítható, hogy nem kerülhet felvétel illetéktelen kezekbe. Lehetséges például, hogy a videofelvételek archiválását két személy együttes jelenlétéhez kössék (egy beosztott és a vezetője), de további, az ügyfél igényeinek megfelelő korlátozás állítható be az egyes személyekhez és hozzáférési szintekhez kapcsolódóan, biztosítva az adatok védelmét. Például kameránként szabályozható a hozzáférés joga, illetve a rögzítés és a visszanézés ideje is kameránként, személyenként korlátozható, de ez csak néhány a számtalan beállítási lehetőség közül.

Comments are closed