JustRec detektor

JUSTREC – Több, mint rögzítő

A JUSTICE Security, a folyamatos innováció mellett elkötelezett vállalat időről időre megvizsgálja, és értékeli a biztonságtechnikai piac trendjeit illetve változásait. Az így összegyűjtött ismeretek és megbízói igények keltették életre a JustRec digitális rögzítőt, amely minden olyan jellemzővel bír, ami egy mai korszerű digitális rögzítőtől elvárható, sőt több újítás található benne, ami kiemeli a versenytársaktól.

Egy rögzítő, amin kameránként MINDEN állítható

A JUSTREC video rögzítő típustól függően 8 vagy 16 kamera képét rögzíti a magas minőséget és optimális méretet biztosító H.264 tömörítési eljárással. Hibrid rendszer lévén a video felvevőhöz analóg és IP eszközök egyaránt kapcsolhatók, tetszőleges megosztásban.

A készüléken a kamerák beállításaira vonatkozóan minden tulajdonság csatornánként állítható. A rögzítés, lejátszás kameránként paraméterezhető, a felvett képekhez való hozzáférés és archiválási jogosultság is csatornánként szabályozható. A hatékony munkavégzés érdekében egy megtekinteni kívánt időszak felvétele akár 16 részre bontható, és így egyszerre nézhető 16-szor kevesebb idő alatt vagy még gyorsabban. Említést érdemel a teljesen real-time visszajátszás, amelynél nem marad ki egyetlen képkocka sem, így nem történhet meg, hogy lemarad egy eseményről vagy apró mozzanatról. A visszajátszás sebessége is tetszés szerint állítható.

Akár 2 x 16 megjeleníthető élőkép, keresés vagy visszajátszás

A JUSTREC grafikus kezelőfelületét úgy alakítottuk ki, hogy kezelése könnyű és egyszerű, mindenki számára egyértelmű és gyorsan elsajátítható legyen. A hatékony munkavégzést szolgálja a dinamikus képmegjelenítés is, amely a képfelosztás szabadon variálhatóságát jelenti a monitorfelületen (tehát tetszőleges méretűre nagyítható bármely kamerakép, bárhol a képernyőn). Az élő és visszajátszott képek a felhasználó igényei szerint vegyíthetők, és egyszerre több élőkép, visszajátszás, keresés is megjeleníthető, összesen maximum 32.

Több szem többet lát, avagy a 4 szem elv!

A JUSTREC speciális adatvédelmi funkcióinak köszönhetően biztosítja az Ön számára, hogy felvételei az Ön tudta nélkül ne kerülhessenek ki a biztonsági szobából. A rögzítéshez/archiváláshoz való hozzáférés történhet kóddal, kártyával, biometrikus azonosítóval, vagy – ami kiemelkedő újdonság – köthető két személy együttes jelenlétéhez is illetve a „ 4 szem elvéhez”. A készüléken különböző jogkörök állíthatók be, így korlátozhatjuk az egyes csatornákhoz való hozzáférést, a videokép visszajátszását/rögzítés időtartamát.

A beléptető rendzserrel és vagyonvédelmi rendszerrel is integrálható rögzítőhöz kapcsolható egy ún. „jelenlét olvasó” is, amely  inaktív állapotban nem enged hozzáférést a videó rendszerhez, csak az arra jogosult személy jelenléte esetén. További beállítási lehetőség az USB, DVD és egyéb perifériák letilthatósága, illetve kódhoz kötése, így a kezelő személyzet csak a biztonsági rendszer céljainak megfelelően tudja használni a rögzítőt.

Megosztott adattárolás

A megosztott adattárolás létjogosultsága, hogy üzembiztonsági szempontból nem szerencsés egyazon adattároló egységen működtetni az operációs rendszert, tárolni a felvételeket és egyéb adatokat.  Ebben az esetben, ugyanis ha ez a bizonyos adattároló eszköz meghibásodik, akkor egyszerre minden értékes információ veszélybe kerül.  Az operációs rendszer, az adatok és nem utolsó sorban a felvételek. Erre a kérdésre a JUSTICE Security válasza, hogy a rögzítőn belül minden egyes rendszerelemnek jól körülírható funkcióval kell rendelkeznie, és erre a jól meghatározott funkcióra kell optimalizálni azokat. A JustRec rögzítőben összesen három, egymástól független adattároló egység található, egy az operációs rendszer számára, egy a felvételeknek és végül, de nem utolsó sorban egy a riasztás esetén rögzített képeknek.

A JustRec rögzítőben testesül meg az idén 10 éves jubileumát ünneplő JUSTICE Security miden tapasztalata és szaktudása.  Mivel a letelepített rendszereink döntő többségét saját magunk üzemeltetjük, így közvetlen, gyors és hiteles visszacsatolást kapunk a termékeink üzemeltetését illetően, így biztosítva a folyamatos fejlődést és ügyfélközpontú gondolkodást.

Kovács Krisztián

Technikai igazgató

 

Comments are closed