A HATÉKONY kiskereskedelmi vagyonvédelem 6 ismertetője

A kiskereskedelmi vagyonvédelem igen összetett feladat, de van 6 olyan kritikus pont, amely alapos ismeretével hatékony és sikeres lesz a vagyonvédelem a mindennapokban.

vagyonvédelem

Íme, mit érdemes mindig szem előtt tartani:
  1. Egy gyár, raktár vagy akár egy iskola is koncentrált védelmi erőfeszítést igényel, míg a sok kis bolt, a földrajzilag szétszórt, gyakran kicsi objektumok speciális módszert kívánnak.
  1. Aligha van még egy olyan terület, ahol ennyire összetett rendszerre lenne szükség. Három terület összehangolt és teljes körű alkalmazása vezet csak eredményre:
  • fizikai (biztonsági őrök, rácsok)
  • elektronikus (videó, beléptető rendszerek, áruvédelmi kapuk)
  • online felügyelet (e-védelem)
  1. A boltok személyzete nagyon sokféle lehet, eltérő tapasztalattal, végzettséggel és személyiséggel. Nem szabad elfelejteni, hogy mindez jelentősen növeli a véletlen vagy szándékos emberi hiba kockázatát.
  1. A kiskereskedelemben kulcsfontosságú a gyors kiszolgálás (blokkolás, fizetés). Ugyanakkor a biztonsági szint gyakran csak az idő rovására emelhető. Ezért különleges kompromisszumra van szükség, hiszen a kockázati szint csökkentése nem vezethet a vevők elvesztéséhez.
  1. Létezik egy szint, ahol a védelmi kiadások egységnyi növelése már nem hoz egységnyi megtakarítást, így inkább elfogadjuk a veszteséget. Ugyanakkor ennek szintjét igen nehéz meghatározni.
  1. Egy bolt területén a szabadon mozgó és árukkal érintkező vevő állandó kockázati tényezőt jelent. Viszont ezt semmilyen módon nem tudatosíthatjuk benne. Míg egy gyár munkatársai számára természetes a szigorú ellenőrzés, a bolti vevőket nem tehetjük ki még a legminimálisabb zaklatásnak sem.

(Fotó: http://www.thefinancialword.com/wp-content/uploads/2015/11/mystery-shopper-730×350.jpg)

Comments are closed