Hibriddel a sör védelmében

Október második felében a Dreher Sörgyárak Zrt. területén egy Toyota Prius járőrautót helyez üzembe a JUSTICE Security Kft. Az időzítés nem véletlen: a cég idén októberben ünnepli 10. születésnapját, amit a tulajdonosok szerettek volna emlékezetessé tenni az egyik legrégebbi ügyfelük számára is.

Magyarországon ez az első hibrid jármű a védelmi-biztonsági tevékenységgel foglalkozó szervezeteknél.

A biztonsági cég ezzel folytatja környezetkímélő működését, hiszen korábban szelektív hulladékgyűjtést, környezettudatos eszköztervezést, alkatrész-felhasználást vezetett be.

A 136 lóerős Toyota Priust 1,8 literes benzines, úgynevezett Atkinson-ciklusú benzinmotor, és egy 80 lóerős elektromotor hajtja. Az autó 10,4 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra és akár 180-nal is képes lenne száguldani, természetesen nem a sörgyár területén. A 445 literes csomagtartóban helyet kapott egy defibrillátor is, amely egyébként cég minden járőrautójában megtalálható.

A biztonsági cégnek fontos, hogy a hibrid járőrautóval szmogriadó elrendelése esetén is korlátozás nélkül lehet közlekedni, így ekkor is biztosítani tudják a folyamatos üzletmenetet. Ugyanakkor kiemelték a kapcsolható elektromos hajtás a modell biztonságtechnikai előnyét is: az autó ilyenkor „csendes, ezáltal az autós felderítés hatékonyabb, az úgynevezett lopakodó üzemmód alkalmazásával”.

Comments are closed