Mire jó a flottafelügyelet?

Túl csábító példa a bűnözők számára egy-egy, talán értékes műszaki cikkekkel megrakott kamion. Gyakran előfordul, hogy őrizetlen parkolókban fosztogatják őket, de tudunk megoldást, amivel megelőzhető a kár.

A közelmúltban emeltekvádat hét férfi ellen, akik 2014-15 során sorozatosan fosztogatták a kamionokat az M0-ás és az M5-ös autópályák pihenőhelyein. Volt, hogy 30 ezer, de volt, hogy 1,5 millió forint értékű árut zsákmányoltak őrizetlen parkolókban álló kamionokból. Februárban a rendőrség térfigyelő kamerák felvételeinek közzétételével igyekezett kideríteni, kik dézsmálhattak meg egy hűtőszekrényeket szállító kamiont egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában.

Csábító préda

flottafelügyeletA kamionok, amelyekben gyakran nagy mennyiségben szállítanak nagy értékű árut, sajnos túl csábító prédának számítanak, de nem csak a fosztogatástól kell óvni. Jó, ha biztosak vagyunk benne, hogy nem lopják el mindenestül, hogy a sofőr nem jár vele más utakon, vagy nem áll meg kevésbé biztonságos környéken. Az sem árt, ha meg tudjuk határozni, vagy legalábbis ellenőrizni, mikor, hol és ki nyitja ki a raktérajtót. Persze nem lehet minden kocsi mellé biztonsági embert állítani., de akkor mit tegyünk?

A leghatékonyabb védelmi módszer a távfelügyelet. Egy ilyen rendszerrel végig lehet követni a teljes szállítást. A GPS-es követés és a nyitásérzékelőkre kötött riasztók jeleit figyelő diszpécser minden szokatlan eseményről értesítést kap.

Élőerő szinte bárhol Európában

Persze mit sem ér az egész, ha baj esetén nem lehet valakit riasztani. A Justisec Kft. flottafelügyeleti szolgáltatása – külföldi partnerei révén – Oroszországtól Spanyolországig, Nagy-Britanniától Ukrajnáig képes élőerős segítséget nyújtani a bajba jutott kamionosoknak.

A megfelelő riasztás esetén a diszpécser rövid idén belül értesíteni tudja az adott helyszín közelében lévő biztonsági szolgálatot, akik személyesen mennek ki a kocsihoz, és rendezik el az esetlegesen felmerülő problémát.

Comments are closed